Puls deklaration 2024


MISSION

Vi är en del av Guds plan att förändra världen, ett människoliv i taget, genom att vara lärjungar som gör lärjungar. 

Missionsbefallningen säger att vi gör lärjungar genom att döpa människor, och lära dem att hålla allt som Jesus befallt. En lärjunge är en som följer Jesus, låter Gud forma en för att bli mera Jesus-lik (Rom. 8:29, Rom. 12:2), och strävar efter att lyda Honom och Bibeln. Lärjungaskap handlar om att aktivt själv välja att följa Jesus och Hans exempel, rätta sig efter Hans undervisning, och lägga allt till Hans förfogande.

VISION

ETT LIV NÄRA GUD

Vi möter Gud ansikte mot ansikte, fylls av liv och förvandlas genom att höra och följa Hans röst och ord.

Vi tror på en levande, personlig och verksam Gud som är värd all ära, tillbedjan, lydnad och lovsång. Vi tror att vi kan och skall höra Hans röst, och att vi kan och skall följa Hans Ord. Guds Ord hittas i Bibeln. Gud är oföränderlig, och Hans Ord är oföränderligt. Vi behöver kontextualisera evangeliet och Guds ord till människor i varje tid och kultur, men vi kan inte ändra på budskapet. Guds ord har inte delvis föråldrats. Guds Ord och Guds Ande samverkar. Anden förklarar Ordet, men går inte emot Ordet.Gud talar till människor också idag genom andliga gåvor (att höra Guds röst), men det får aldrig gå emot Bibeln.

ETT LIV I GEMENSKAP

Vi upptäcker livet med Jesus tillsammans och ser nätverk av levande gemenskaper växa fram.

En kristen är inte kallad att leva och växa i sin tro ensam, utan tillsammans med andra troende. Gud ger människor olika gåvor och kallelser som kompletterar varandra. Vi behöver samlas till gemensamma träffar och gudstjänster, men vi behöver också ses i mindre gemenskaper. Olika typer av träffar har olika funktion och kan ha olika profiler. Vi vill se nya gemenskaper växa fram, för det når ut till nya människor.

ETT LIV SOM GÖR SKILLNAD

Vi lever modigt ut Guds verklighet genom att visa radikal godhet, ge vidare det vi fått och se liv förvandlas.

Vi är kallade att leva ut Guds verklighet (ske din vilja) och älska människor (radikal godhet). Vi har fått möta Jesus och lära oss av Jesus, blivit räddade, befriade och helade av Jesus, och vi vill ge vidare det bästa vi fått. Vi tror att Jesus förvandlar liv och vill förvandla flera liv. Jesus är enda vägen till Gud Fadern, och det bästa en människa kan göra med sitt liv är att följa Jesus, och dela Honom och allt Hans goda med andra.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *